Dark Sky

Danmarks vildeste natur

Strategi- og implementeringsplanen sammenkobler de mange forskellige turismeaktiviteter på øerne Møn, Bogø og Nyord under det overordnede koncept ”Dark Sky”. Konceptet tager afsæt i potentialet af den minimale lysforurening i området og den markante mørke nattehimmel. De lokale ildsjæles igangværende arbejde hen imod certificering af området, som international ”Dark Sky Park”, omfatter blandt andet regler for belysning, som minimerer lysforureningen, samt en overordnet strategi for en Dark Sky identitet.

Overordnet peger projektet på en række konkrete fysiske anlæg der tilsammen skærper den fælles fortælling om Dark Sky og baner vejen for at kommunen opnår sin ambition om at fordoble sin nuværende turismeomsætning henover de næste ti år på øen. Det økonomiske potentiale er hjulpet på vej af nattehimlens mangfoldige oplevelser henover vinterhalvåret, som udvider den traditionelle højsæson til vare hele året rundt.

Projektet er en overordnet plan for hvordan man skaber sammenhæng på tværs af de mange turismeaktiviteter med udgangspunkt i en fælles stærk fortælling. Projektet udpeger tre områder, som hver har fået et unikt tema for oplevelser der henholdsvis er knyttet til landskabet om dagen og himlen om natten. Temaerne varierer fra mytologi, geologi og biologi til galakse, univers og atmosfære, som parvis skal formidle det pågældende sted både rumligt såvel som sanseligt.

Information:

  • Sted: Møn, Bogø og Nyord
  • Klient: Østdansk Turisme, Vordingborg Kommune
  • Type: Strategi- og implementeringsplan
  • Periode: 2015
  • Status: Afsluttet
  • Medarbejdere: Marco Berenthz, Poul Høilund, Pil Whitta Andersen, Jens Falk Holm, Mads Kjær, Hayriye Hatun Isik

 


atmosfaere_biologi

Ulvshale og Nyord

En serie af rum


univers_geologi

Høje Møn

Et enkelt volumen


galakse_mytologi

Fanefjord

En række enkeltstående rum

 

diagrams