gronneviksoren_sitplan

Grønneviksøren, boligbebyggelse i Bergen

Projektet tager udgangspunkt i “Allmenningerne” der historisk set har været åbne byrum der har opdelt den tætte by, for at mindske brandspredning. Men de har også udviklet sig til samlingspunkter og byrum hvor fællesskaber samles. I projektforslaget betragtes Grønneviksøren som et stykke tæt by, omgivet af fælles rekreative “allmenninger” – den grønne kirkegård, vandet og elvparken etc.

På selve sitet placeres 8 mindre blokke omkring en central passage, med 10-20 træbeklædte enheder af varierende størrelse i hver blok. Træhusene omgiver centrale gårdrum, der er løftet en etage op på en solid “plint” der håndterer regnvandet. Hver blok har et fælleshus som skaber forbindelse mellem gårdrummene, passagen og husene. I “plintens” stueetage er der erhvervslokaler og detailhandel, som henvender sig ud mod gaderummet og promenaden.

Information:

  • Sted: Bergen, Norge
  • Type: Åben konkurrence
  • Program: Boliger, rekreative arealer
  • Periode: 2015
  • Status: Afsluttet
  • Medarbejdere: Marco Berenthz, Poul Høilund D. Cruise, Gustav Kragh-Jacobsen, Mads Kjær, Hayriye Hatun Isik

 

snit1

Opstalt

 

Snit

Snit