KANGIABADET

Ny attraktion ved Hotel Arctic

Hotel Arctic er det største hotel i Ilulissat, og er et centralt samlingspunkt for statsoverhoveder, klimaforskere, berømtheder og besøgende med interesse i den storslåede natur. Hotellet står overfor et nyt udviklingsspring grundet øget konkurrence og et større gæstepotentiale, der følger i kølvandet på den nærtstående udvidelse af Atlantlufthavnen. NORRØN er i den forbindelse udpeget til at føre hotellet ind i en udvikling, der med udgangspunkt i et nyt sæsonforlængende koncept skal bidrage til at opretholde hotellets førerposition i byen.

Kangiabadet er både en ny arktisk attraktion og en rekreativ kommerciel facilitet, der skal danne grundlag for en helårssæson for hotellets gæster og helårsjobs i lokalsamfundet. Den utrolige natur iscenesættes med forskellige arkitektoniske greb, og bidrager til en formidling og forståelse af, hvad stedet er rundet af. De massive kræfter der er på spil ved den UNESCO-fredede Isfjord kan opleves fra Panoramabadet og Solnedgangsplateauet. Geologien iscenesættes i Stenhaven, der indrammer grundfjeldet. Stjernebadet retter fokus mod nattehimlen og de fantastiske fænomener, der knytter sig til de mørke måneder, herunder astrologien, stjernehimlen og den unikke oplevelse af nordlyset.

Information:

  • Sted: Ilulissat, Grønland
  • Klient: Hotel Arctic A/S
  • Type: Spa
  • Program: Identitetsudvikling for eksisterende hotel og kommerciel kapacitetsudvidelse
  • Periode: 2020-
  • Status: Igangværende
  • Medarbejdere: Marco Berenthz, Poul Høilund, Gustav Kragh-Jacobsen, Mathias Goul, Mads Vagn

Kangiabadets solnedgangsplateau orienterer sig mod de skulpturelle isbjerge, der flyder forbi i horisonten.


Stenhaven indrammer landskabets rå konturer, mens indstøbte kunstværker beretter om Grønlands geologi. En cylinderformet nordlysklokke er placeret i klippegården.


Panoramabadet orienterer sig med store åbninger mod horisonten. Markante søjler skaber nicher i det rektangulære bad.

Opstalt og længdesnit.


De indre bade med udsigt ud over isfjorden.


Tagplan, niveau 1 og niveau 0.


Nordlysbaren.