OPHAV

Et oplevelses- og søsportcenter

Ophav handler om at skabe et oplevelses- og vandsportscenter, der lægger vægt på Limfjordens betydning og dens rige liv af skaldyr. Projektet sigter mod at blive en ambassade og repræsentant for Limfjorden, i rollen som både gastronomisk og rekreativ destination.

Projektet finder inspiration i Limfjordens rige skaldyrliv, som den er velkendt for. Limfjorden er kendt for at huse nogle af de bedste skaldyr, og den er et naturområde, der tiltrækker naturelskere. Ophav vil fungere som et nyt rejsemål for skaldyrturisme på internationalt niveau, samtidig med at det beskytter fjordens ressourcer, biologiske økosystemer og kulturarv. Centret skal også fungere som et samlingssted for vandsportsaktiviteter. Det vil være et sted for eksisterende foreninger inden for vandsport og ønsker at invitere til nye aktiviteter omkring fjorden.

Ophav vil blive placeret på den nordlige side af Nykøbing Mors-bugten, hvor det har en fantastisk udsigt over bugten og vil fungere som en slags fyrtårn, synligt fra vandet og som en velkomst til Nykøbings havn.

Projektets hovedvægt ligger på at skabe en imødekommende ambassade, der respekterer Limfjorden og fejrer dens skønhed og betydning på en måde, der er respektfuld og holdbar. Limfjorden er verdenskendt for sine østers, som kan findes på verdens bedste restauranter. På grund af fjordens bekvemme placering og tilgængelighed er det et ideelt sted for vandsportsaktiviteter som kajakroning eller kitesurfing, og det er allerede kendt for sine vandrelaterede aktiviteter gennem projekter som Cold Hawaii.

Information:

  • Sted: Nykøbing Mors
  • Klient: Morsø Kommune
  • Program: Besøgscenter
  • Periode: 2022
  • Samarbejde: Why Consulting