Pejlemærker

Cykelruten København – Berlin

“Byens Spisebord” og “Overblikket” er de to første pejlemærker langs cykelruten København – Berlin. Pejlemærkerne er opført i forbindelse med projektet ”Powered by Cycling: Panorama”, som er støttet af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling, Arbejdsmarkedets Feriefond og Friluftsrådet samt projektets partnere.

Projektet er opført med støtte fra Østdansk Turisme, Det Classenske Fideicommis, Wienerberger, CELF, Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Friluftsrådet, Arbejdsmarkedets Feriefond og Værkstedet Åvænget.

Information:

  • Sted: Hesnæs Havn og Stevns Kridtbrud
  • Program: Pejlemærker med rekreative faciliteter. Blandt andet vask, grill, udsigtspost og cykelstativ
  • Periode: 2014
  • Samarbejde: Teknisk skole EUC, Værkstedet Åvænget, Wienerberger
  • Status: Realiseret
  • Medarbejdere: Marco Berenthz, Poul Høilund, Laura Nicoline Wulffsberg, Claus Rytter Bruun D. Neergaard, Heidi Jacobsgaard Schøbel

 

 


Byens Spisebord

Ved Hesnæs Havn

“Byens Spisebord” tager sit udgangspunkt i det gamle kystsikringsanlæg, der tegner hele havnens udformning med sin karakteristiske stensætning og det aktive liv, som i forvejen udspiller sig på Hesnæs Havn. Byens Spisebord fungerer som en pause for cykelturisterne og som socialt knudepunkt for turister, lokale og andre besøgende på Hesnæs Havn.


Situationsplan

Opstalt

Opstalt

Snit

Snit


 

Overblikket

Ved Stevns Kridtbrud

“Overblikket” ved Stevns Kridtbrud tilbyder den forbipasserende et kig ned i det enorme hvide brud med dets azurblå søer. Overblikket udpeger det menneskeskabte landskab, der, i kraft af nye udgravninger, er i konstant forandring og understreger kridtbruddet, som en del af kulturlandskabet ved Stevns Klint og hele Kalklandet.


plan

Plan

opstalt

Opstalt

overblikket_snit

Iscenesættelsen af det menneskeskabte landskab