18.10.2023 PRAKTIKANTER FORÅR 2024

Vi søger praktikanter til at blive en del af vores hold i forårssemestret 2024.

Ansøgningsperioden er i uge 42 og uge 43, og vi vil afholde samtaler kort tid derefter.

Vi accepterer kun praktikanter, der er berettiget til praktik gennem deres universitet eller alumnenetværk.

Kontakt os på: work@norroen.dk

.

.

.

12.10.2023 FOUR DAYS AT THE 50TH EUROPARC CONFERENCE

Last week we visited the 50th EUROPARC Conference in The Netherlands. Here, we hosted various inspiration sessions on Co-creation and mobilisation as drivers for development, as well as hosting a stand at the Landscape Festival. We have met many exciting organisations, institutions and parks that are working daily to strengthen and restore our nature to counteract biodiversity loss, climate change and food scarcity. Developing European national parks and nature reserves in a more sustainable direction requires a holistic approach that encompasses the diverse dimensions of the landscape, as well as its social and economic necessities. With this knowledge, we look forward to continue our work in Europe’s protected areas.

Photo: Piet Douma 

.

.

.

03.10.2023 5 HURTIGE SPORGSMÅL TIL NORRØN’S MARIA

”Jeg tror, at når vi går fra de steder med et stærkt minde i bagagen, så får det os måske til at have en anden bevidsthed, drage større omsorg for naturen omkring os, og måske give anledning til at praktisere en mere bæredygtig livsstil, så vi kan passe på planeten.”
– Maria Holst, arkitekt og projektleder ved NORRØN.

I løbet af sommeren og foråret har arkitekt og projektleder Maria Holst, i tæt samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme og Henriette Mølgaard HansenSyddansk Universitet – University of Southern DenmarkAnne-Mette Hjalager og Kristof TomejLandSyd Landinspektører samt Ekolab Aps, udarbejdet et idékatalog der identificerer 12 konkrete bæredygtighedsudfordringer og -potentialer inden for planlægning af sommerhusområder.

Hos NORRØN arbejder vi med bæredygtig destinationsudvikling og regenerativ turisme. Omstillingen i samfundet hen mod større bæredygtighed er en meget omfattende og kompleks opgave, som naturligvis også omhandler sommerhusene. Sommerhusene spiller en helt afgørende rolle i turisme og rekreation i Danmark. Vi har arbejdet med at gøre rapporten til et operativt værktøj og inspirationskatalog, som kommunerne kan anvende i deres planlægning af eksisterende og nye sommerhuse, med henblik på at sænke deres negative aftryk på planeten.

Vi glæder os til at se rapporten få liv ude i kommunerne og det danske sommerland.

Tak til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for at medfinansiere projektet. Og tak til Hjørring KommuneSlagelse Kommune og Varde Kommune for et godt samarbejde.

.

.

.

.

01.09.2023 ”LUK ØJNENE, OG FORSTIL DIG DU SIDDER I ROM VED EN FONTÆNE OG MÆRKER BYEN SUMME OMKRING DIG”

Således sagde founding partner og arkitekt Poul Høilund, da han i lørdags deltog i en talk i forbindelse med CHART på Charlottenborg, hvor han tog publikum med på en indre rejse til Rom.

Paneldebatten drejede sig om det unikke ved kunst i en bymæssig kontekst og kunstens betydning i forhold til byudvikling. I samtale med ebbe stub wittrupMaria Eichhorn og Anne Mette Rahbæk Warburg, blev der talt om alt fra byen som ramme for kunst, til kunst som løftestang for trygge byrum.

Tak for et fantastisk CHART og til alle jer der kom og overværede talken.


.

.

22.06.2023 5 HURTIGE SPORGSMÅL TIL NORRØN’S ANTROPOLOG

“For mig er arkitekturen først og fremmest en ramme om det liv, der efterfølgende skal udspille sig. Mit udgangspunkt er, hvordan arkitekturen på bedst mulige måde understøtter de behov, som findes, og det hverdagsliv, der leves lokalt”
– Astrid Rifbjerg, antropolog ved NORRØN.

Som et led i at skærpe den sociale bæredygtighed i NORRØNs projekter og forstå den lokale identitet, der gør det enkelte sted særligt, ansatte NORRØN sidste år Astrid Rifbjerg.

Astrid har sine faglige rødder i antropologien, og hendes tilgang til projekter er derfor drevet af en interesse for menneskers sociale og kulturelle verdener. Astrid kommer fra en stilling i COWI, hvor hun har arbejdet med adfærdsanalyser, grøn mobilitet og involvering af borgere i både små og store byudviklingsprojekter. Astrid er specialiseret i borgerinvolvering samt i udviklingen af engagerende metoder til mobilisering og samskabelse.

.

.

.

16.05.2023 NORRØN IS LOOKING FOR INTERNS FROM AUTUMN 2023

We are looking for architecture and landscape architecture interns to join our team from Autumn 2023.

Get in touch: work@norroen.dk

.

.

.

29.4.2023 SÆSONEN 2023 FOR THY CABLEPARK ER SKUDT I GANG

En ny sæson står for døren, og vi glæder os over at se hvordan vores kraftcenter for vand- og friluftsaktiviteter blomstrer og bruges. I et tæt samarbejde med Spektrum ArkitekterA1 Consult A/S og A & I Rådgivende Ingeniører, har vi sammen skabt en destination for vandsport og friluftsliv i THISTED KOMMUNE.

Cold Hawaii Inland udspringer af drømmen om at skabe en ”sprængt sportshal” der med sine mere end 10 fysiske spots ”væves” ind i Limfjordens kystprofil. Thy Cablepark, som sidste år var vært for EM i Wakeboarding, er en del af Cold Hawaii Inland, som strækker sig over 50 km fra Doverodde til Thisted bredning og tilbyder stor diversitet i oplevelser fra Synopal Havn der rummer Thy Cablepark, til Søbadet i Thisted og til købmandsgården i Doverodde, der er hjem for SMK Thy. Med den klare arkitektoniske identitet, ”streger i landskabet” skaber projektet en sammenhængende oplevelse og tilgængeliggørelse af den helt særlig natur i Thy.

Hos NORRØN arbejder vi altid for at skabe arkitektur og landskab der fremhæver og understøtter det enkeltes steds potentialer, og samtidig binder et område sammen på tværs. Derfor står Cold Hawaii Inland også vores hjerte nært, fordi vi er drevet af ønsket om skabe stærke destinationer med et internationalt udsyn og som samtidig tilfører værdi til lokalområdet – præcis hvad Cold Hawaii Inland gør. Vi glæder os over endnu en sæson med sol, wakeboarding, is, grillaftner, sand mellem tæerne og alt hvad der hører en sommer til ved Cold Hawaii Inland.

Foto Mette Johnson  

.

.

.

25.4.2023 FREMTIDENS VÆKST SKAL UNDERSTØTTES AF INNOVATIV OG BÆREDYGTIG FERIEHUSPLANLÆGNING

I torsdags var projektleder og arkitekt Maria Holst til Feriehusudlejernes Brancheforenings årsdag 2023. Dagens tema var bæredygtig vækst i turismen, og her præsenterede Maria NORRØNs arbejde med ’Bæredygtig planlægning i feriehusområder’ for Dansk Kyst- og Naturturisme.

NORRØN arbejder i skrivende stund med Anne-Mette HjalagerEkolab Aps og LandSyd Landinspektører, på at udpege og udforme hvilke planlægningsmæssige trin der kan sikre højest mulig innovationsgrad og bæredygtighed i planlægningen af fremtidens feriehuse.

Mange tak til Feriehusudlejernes Brancheforening for at invitere NORRØN til deres årsmøde, at støtte op om en bæredygtig planlægning af feriehuse og samtidig bidrage og understøtte vidensdeling. Vi glæder os til at samarbejde videre om bæredygtig vækst i turismen.


 

.

.

14.4.2023 ICOMOS CHARTER ER ONLINE

International Charter for Cultural Heritage Tourism, oversat til dansk og lanceret d. 20. marts 2023 ligger nu online: https://lnkd.in/eFPfzcDj

Det nye ICOMOS Charter for Kulturturisme indeholder principper, der søger at vejlede kulturturismen – ikke kun på verdensarvsteder, men på alle kultursteder, der er åbne for offentligheden.

Læs, anvend og del chartret med kollegaer, samarbejdspartnere, kulturarvs- og turismeinteressenter og hvem ellers der arbejder og interesserer sig for kulturarv og turisme.

Stiftende partner Marco Berenthz har i tæt samarbejde med professor fra Arkitektskolen Aarhus og formand for International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) Danmark, Mogens A. Morgen, samt arkæolog Margaret Gowen været med til at oversætte charterets syv principper til dansk.

.

.

.

01.04.2023 NORRØN UDVIDER LEDELSEN MED NY KOMMERCIEL DIREKTØR OG STYRKER RÅDGIVNINGEN MED NYE FAGLIGHEDER

NORRØN ryster corona-årernes sløvhed af sig og ruster sig til en ny vækstrejse – Et fokus på virksomhedens kernekompetence ’Destinationsudvikling’ skal drive udviklingen, som også har internationalt sigte.  

Med fem nye kollegaer styrker NORRØN både ledelsen og udvider rådgivning med nye kompetencer inden for strategi- og forretningsudvikling, proces- og mobilisering, arkitektur og strategisk planlægning, der imødekommer en stigende efterspørgsel blandt kunder og samarbejdspartnere på stærke tværfaglige samarbejder. Med de fem ansættelser udvikler NORRØN sin position indenfor helhedsorienteret rådgivning og kommer fremover til at stå endnu stærkere som samarbejdspartner indenfor ansvarlig, omsorgsfuld og involverende destinationsudvikling.  

Frida Ferdinand er ansat som ny kommerciel direktør ved NORRØN, hvor hun skal forløse og udvikle tegnestuens potentialer og ambitioner. Frida kommer fra en stilling som forretningsudviklingschef hos Henning Larsen, og skal som Kommerciel Direktør drive NORRØNs strategiske udvikling og styrke virksomhedens tværfaglige profil sammen med både nye og kendte medarbejdere.  

”Jeg er enormt glad for at byde velkommen til Frida Ferdinand, som i spidsen for NORRØNs nye medarbejdere udgør de kræfter, som skal forløse et nyt norrønt kapitel. Et kapitel der både indeholder en voksende størrelse på virksomheden, men også en mere tværfaglig sammensætning af medarbejdere.” 

Udover Frida Ferdinand skal også Astrid Rifbjerg, Sofie Thiim Lehrmann, Maria Holst og Adrian Hildrum på forskellig vis bidrage med nye faglige perspektiver på NORRØNs kerneforretning.  

.

.

.

31.03.2023 TURISMEN I EBELTOFT SKAL VÆRE LANGTIDSHOLDBAR OG LOKALT FORANKRET.

… Således lyder et af de strategiske greb, som den strategiske-fysiske udviklingsplan for Ebeltoft, som NORRØN har været med til at udforme. Turismen i Ebeltoft har vind i sejlene, og den strategiske udvikling af en bæredygtig turisme forsøger at udnytte dette på mest muligt vis – både for borgere og besøgende.

Borgere, politikere, kulturinstitutioner og erhvervsdrivende er kommet med vigtige input til, hvad Ebeltoft er for dem i dag – og hvad byen skal være i fremtiden. Disse idéer, læsninger, sansninger, minder og møder har været vigtige udgangspunkter for arbejdet med den strategisk-fysiske udviklingsplan. Vi er i den grad blevet mødt af Ebeltofts helt særlige gæstfrihed, som har været en gennemgående glæde og drivkraft for vores arbejde med planen.

Udviklingsplanen er lavet i samarbejde mellem BOGL og Ramboll for Syddjurs Kommune.

.

.

.

28.03.2023 TRÆDESTEN TIL EN NY VANDRERUTE

Om få år kan en nye vandrerute – Vandrelandet Selandia – se dagens lys. Den kan følge dagens gang fra solen står op over det østlige Sjælland ved kystbyen Faxe Ladeplads og ende i vest, ved solnedgangen i det pittoreske Karrebæksminde. Ruten er i sin vision en af Danmarks mest spektakulære og oplevelsesrige vandreruter, hvor natur, arkitektur, kunst, signaturoplevelser og formidling langs de 100 km skaber mindeværdige oplevelser og sætter et af Sjællands mest oversete steder på landkortet.

I et tæt samarbejde med Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme, har Visit Sydsjælland & Møn samt Faxe Kommune og Næstved Kommune ønsket en analyse af, hvordan vandreruten kan gå fra vision til virkelighed. Og det er den analyse, som NORRØN i samarbejde med GROUP NAO, nu har færdiggjort.

”Sydsjællandske landskaber er blandt Danmarks smukkeste med rig kulturhistorie og varieret natur, og det er vores opgave som rådgiver at indfri disse potentialer med en nænsom hånd. Naturen og de kulturhistoriske elementer skal hjælpes på vej med fortællinger, faciliteter, installationer og signaturoplevelser, som kan tilgængeliggøres og forstærke oplevelsen af stederne langs ruten. Alt dette skal ses i et bæredygtigt og ’væredygtigt’ perspektiv, hvor turismen giver tilbage til lokalsamfundet og naturen.” – således fortæller Kristian Priemé, som er projektleder og arkitekt

.

.

.

24.03.2023 NORRØN HAR I SAMARBEJDE MED BARK Rådgivning OG TIDLIGERE WONDERFUL COPENHAGEN-DIREKTØR Lars Bernhard Jørgensen VUNDET UDVIKLINGSPLANEN FOR FYN OG ØERNE.

Med afsættet – Fælles om Fyn og for Destination Fyn – skal vi nu skabe grundlag for et markant løft af turismen på Fyn og Øerne. I alt hvad vi udvikler, ligger det os på hjerte, at vi med en høj grad af ’stedsans’, iscenesætter de iboende fortællinger som løftestang for den fremadrettede udvikling.

”Med stor erfaring indenfor turisme- og destinationsudvikling, glæder vi os til at bygge videre på Fyns utallige destinationer, og sammen med resten af teamet, udarbejde et fælles strategisk-fysisk afsæt for udviklingen af turismen på Fyn. Og efter en spændende opstart og workshop med de 10 fynske kommuner i Svendborg denne uge, er jeg sikker på at vi sammen kan indfri Fyn og Øernes mange potentialer.” – Poul Høilund, stiftende partner og arkitekt.

Arbejdet med udviklingsplanen er støttet af Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseRealdaniaDansk Kyst- og Naturturisme og de 10 fynske kommuner med i alt ca. 7 mio. kr.

Vi glæder os til det kommende arbejde med udviklingsplanen og til at forelske os endnu mere i Fyn.

Foto: 24Copenhagen

.

.

.

20.03.2023 Det nye charter for UNESCO’s ekspertorgan, ICOMOS, lanceres i dag

Det nye internationale kulturturismecharter er skabt af UNESCO’s ekspertorgan og skal sikre, at kulturturismen udvikler sig på en bæredygtig måde, hvor der både tages hensyn til kulturarven, de lokale og de rejsende.

Stiftende partner Marco Berenthz har i tæt samarbejde med professor fra Arkitektskolen Aarhus og formand for ICOMOS Danmark, Mogens A. Morgen, samt arkæolog Margaret Gowen været med til at oversætte charterets syv principper til dansk.
Dagen i dag står derfor i kulturarvens tegn, når vi fejrer det nye charter.

Der vil være en paneldebat med bl.a. Elsebeth Gerner Nielsen, forperson for den danske UNESCO-nationalkommission og museumschef hos Kongernes Jelling Morten Teilmann-Jørgensen.
Ligeledes vil professor ved Granadas Universitet Celia Martínez Yãnez, næstforperson for den Internationale Videnskabelige Komité for Kulturturisme i ICOMOS, fortælle om charterets potentiale for at udstikke en ny, fælles retning for verdens kulturarv.

Stort tak til alle der har bidraget til charterets tilblivelse og tak til DREYERS FOND for lån af den smukke Valencia-sal.


.

.

.

15.11.2022 NORRØN I spidsen for udviklingsplan Pilot-Naturpark Ådalen, Stevns

NORRØN skal henover de næste 18 måneder bistå Stevns Kommune med en udviklingplan og et indsatskatalog, der skal sikre naturkvalitet, tilgængelighed og nye oplevelsesmuligheder i den kommende naturpark. Projektet udvikles for og i et tæt parløb med lokale lodsejere, borgere, foreningsliv og øvrige lokale aktører.

Foto Destination SydkystDanmark

 

.

.

.

10.11.2022 NORRØN VINDER STOR OPGAVE FOR  DANSK KYST- OG NATURTURISME- SKAL UDVIKLE NY VIDEN PÅ BÆREDYGTIG PLANLÆGNING AF FERIEHUSOMRÅDER

NORRØN har vundet opgaven med at udarbejde et idékatalog for bæredygtig planlægning af feriehusområder for Dansk Kyst- og Naturturisme. Vi er stolte over at skulle står i spidsen for et team der skal udpege nye veje for en bæredygtig planlægning af Danmarks største turismeprodukt, feriehusområderne. Arbejdet udføres i et tæt samarbejde med Center for Turisme, Innovation og Kultur Syddansk Universitet – University of Southern DenmarkEkolab Aps og LandSyd Landinspektører.

Foto: Mitch Wiesinger

.

.

.

08.11.2022 WE ARE HIRING

NORRØN SØGER ERFAREN ARKITEKT OG/ELLER BYGNINGSKONSTRUKTØR

Vi har rivende travlt og søger en erfaren kollega til vores team i København med tiltrædelse hurtigst muligt. Du er arkitekt og/eller bygningskonstruktør med 7+ års erfaring, er hjemmevant i alle faser af byggeriet og tryg i REVIT. Du har haft projektleder ansvar på udførte byggerier – gerne indenfor kultur. Vi tilbyder en rolle hvor du kan sætte stort aftryk på tegnestuens projekter og udvikling fremadrettet.

Ring til Frida Ferdinand på 60352077 hvis du vil høre mere, eller har spørgsmål til stillingerne.Send CV, kort motivation og portfolio (erfaren arkitekt/bygningskonstruktør) til work@norroen.dk

.

.

.

18.10.2022 NORRØN er vinder af konkurrencen om udvikling af Ebeltofts havn

Vi er stolte over at kunne fortælle, at NORRØN sammen med BOGL som hovedrådgiver og Ramboll har vundet konkurrencen om at klimatilpasse Ebeltoft havn og nu glæder os til at fortsætte det gode samarbejde.

Bag konkurrencen står et partnerskab bestående af RealdaniaMiljøministeriet og Syddjurs Kommune. Sammen med Syddjurs Kommune og Ebeltoft i Udvikling skal teamet nu arbejde videre mod den endelige fysisk-strategiske udviklingsplan for området.

Konkurrencen har fået støtte fra Realdanias og Miljøministeriets kampagne Byrne og det stigende havvand.

Samarbejdet skal resultere i en endelig fysisk-strategisk udviklingsplan for havneområdet i Ebeltoft i marts 2023. 

.

.

.

07.10.2022 Cafx, NORRØN Naturens narrativer

.

.

.

14.09.2022 WE ARE HIRING

Erfaren arkitekt/bygningskonstruktør (+10 års erfaring) til skitsering, projektering og udførelse af projekter indenfor destinationsudvikling med fokus på kulturbyggeri.

Sociolog/antropolog/arkitekt til at udføre og udvikle vores praksis indenfor inddragelse, borgerdialog og mobilisering af lokalsamfund samt proces design for udviklingsprojekter.

Forretningsudvikler og akkvisitionskoordinator (barselsvikariat), erfaring med tilbudsskrivning, kendskab arkitektbranchen og gerne netværk.

Ring til Frida Ferdinand på 60352077 hvis du vil høre mere, eller har spørgsmål til stillingerne.

Send CV, kort motivation og portfolio (erfaren arkitekt/bygningskonstruktør) til work@norroen.dk

.

.

.

04.10.2021 NORRØN ÅBENT HUS – EN DEL AF ÅRET COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL

 Kom og vær med, når vi som en del Copenhagen Architecture Festival x 2021 inviterer indenfor til en udstilling om Grønland

og tegnestuens projekter på den omdiskuterede arktiske kampplads under overskriften: NORRØN: A NEW ARCTIC CHAPTER

– TOWARDS A LOCAL VOICE.

 “I lyset af de problemstillinger, der aktuelt kendetegner udviklingen af Grønland som turismedestination, sætter NORRØNunder CAFx2021 skarpt fokus på det nye arktiske kapitel. Det sker gennem en kunstnerisk og arkitektonisk artikulering af– og en samfundsmæssig stillingtagen til – hvad det nye kapitel skal indeholde, og hvordan det skal rundes af, ikke mindst i fysisk forstand. Under overskriften “A NEW ARCTIC CHAPTER” slår NORRØN dørene op til deres tegnestue på Tagensvejmed en udstilling, der tager afsæt i tre aktuelle projekter i Grønland. I centrum af hvert af de tre projekter er dengrønlandske sten, der udvindes lokalt og bearbejdes på forskellig vis i hvert projekt. Stenen er fortolket i tre store afstøbninger i 1:50.”

 Arrangementet er gratis, mød blot op.

Tagensvej 85F, 1.tv – 2200 København N

.

.

.

03.06.2021 VISIONSPLAN FOR KØGE BUGT STRANDPARK OFFENTLIGGJORT

I går kunne vi officielt løfte sløret for vores fælles visionsplan for Køge Bugt Strandpark under et pressearrangement faciliteret af sekretariat bag projektet. Helt kort omhandler visionsplanen en trecifret rekreativ-millioninvestering i den københavnske vestegns forestående kystsikringsindsats på tværs af den 7 kilometer lange strandpark.

Med deltagelse af repræsentanter fra regeringen herunder Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og de respektive borgmestre, planchefer og kommunaldirektører fra kommunerne Ishøj, Vallensbæk, Greve, Hvidovre og Brøndby blev Strandparkens fremtidige modernisering udfoldet efterfulgt af et pressemøde med lokale og landsdækkende medier.

Vi er enormt glade og ydmyge over den store politiske og lokale opbakning, som projektet er blevet mødt med og er stolte over at få lov til at være med til at forløse en visionær drøm, der bygger videre på et nationalt foregangseksempel. Se Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek tale her: Køge Bugt Strandpark-Pressemøde 20210601

.

.

.

02.06.2021 VI ER NOMINERET TIL BETONELEMENT PRISEN 2021!

Vi er stolte over at være blandt de nominerede til Betonelement Prisen 2021 i et stærkt felt med dygtige kollegaer fra Johansen Skovsted Arkitekter og Gottlieb Paludan Architects. Vi er desuden utrolig glade for, at vi med vores projekt Åstrup Have har skabt fokus på en tilgang til det at arbejde med materialets råhed i kombination med bløde elementer som strå, der ubrudt lægger sig henover og sammenbinder husets firlængede betonkrop. Læs mere om prisen her.


Foto: Torben Eskerod

.

.

.

28.05.2021 KØGE BUGT STRANDPARK – ET SKRIDT NÆRMERE REALISERING

I onsdags løftede statsminister Mette Frederiksen (S) sløret for regeringens planer om en ny anlægslov, som kan vække planerne om Køge Bugt Strandpark til live, hvori den samlede investering til realisering af projektet er indarbejdet i den nye forhøjede kystsikringshøjde.

Nyheden er blevet mødt med stor begejstring og glæde hos os i NORRØN. Det skyldes, at tegnestuen henover det sidste 1,5 år for sekretariatet bag Strandparken I/S har udarbejdet en samlet fysisk-strategisk udviklingsplan, der skal gøre status over Strandparkens 40 årige folkelig succes samtidig med at forløse parkens styrkepositioner i et helhedsgreb, der spænder på tværs af kommunerne Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve.

Strandparken blev i sin tid anlagt som et ambitiøst kystsikringsprojekt, der strækker sig over syv kilometer sammenhængende natur- og fritidsområde. Ved at anvende en udfordring til en kvalitet, blev der skabt en nødvendig klimateknisk løsning med en rekreativ og landskabelig merværdi til gavn for borgerne i de bagvedliggende kommuner. Netop disse komponenter gør parken helt unik og har været omdrejningspunktet for vores arbejde omkring udvikling af en række fysiske indsatser på tværs af syv udpegede bynære strande under det fælles narrativ ‘Med landskabet for befolkningen‘. Læs hele pressemeddelelsen her.

.

.

.

27.05.2021 DET DANSKE LANDSTED

I 2015 lancerede NORRØN et ambitiøst samarbejde med kommunerne i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland omkring et større udviklingsprojekt, der gentænker den bedste del af landdistrikternes 60.000 tomme helårshuse. Gennem omdannelser af tomme boliger, introducerede projektet en ny boligtypologi, der nu har resulteret i den første færdigopførte version af ‘Det Danske Landsted’ – et bud på det danske sidestykke til den svenske ødegård og den norske fjeldhytte.

Projektet udspringer af en visionær national indsats igangsat under Flexboligloven af den daværende By, Bolig og Landdistriktsminister, Carsten Hansen (S), med formålet om at sikre en sammenhængskraft på tværs af landet ved blandt andet at omdanne tiloversblevne helårsboliger og gentænke bygningsmassen, der engang tilhørte landbruget sammen med en ny tilgang til det at have et sommerhus. Den tankegang videreføres i projektet, som bygger på et arkitektonisk koncept, hvor ubeboede, forfaldne huse i landdistrikterne får nyt liv og genopstår som stolte landsteder med stærke regionale karaktertræk.

Med udgangspunkt i en gammel fuldmuret frugtlade omgivet af en æbleplantage på den ene side og et strøg af småsøer på den anden, står landstedet ved Roneklint som en arkitektonisk fortolkning af både regional arv og en ny lovgivning. En forfalden bygning har genfundet sin eksistensberettigelse samtidig med at gøre dét at bo på landet mere foreneligt med et nutidigt bosætningsmønster.

Projektet er blevet mødt med stor international interesse – og er senest omtalt af det velrenommerede italienske design- og arkitekturmedie Divisare. Læs mere her.


Foto: Hampus Berndtson

.

.

.

25.05.2021 FREMTIDENS DESTINATIONSUDVIKLING OG KULTURPOLITIK

I morgen stiller ALTINGETS KULTURPOLITISKE NETVÆRK skarpt på fremtidens destinationsudvikling. I den forbindelse er vores egen Marco Berenthz sammen med Peter Rømer Hansen fra Group Nao inviteret til at give indblik i globale trends og gennem en række aktuelle projekter udfolde kulturlivets nye rolle i fremtidens turismeudvikling. Netværket ledes af kulturlivets rådgiver og partner i Why Consulting, Lasse Marker, og er sat i verden for at samle kulturlivets nøgleaktører til diskussioner, der er med til at præge den danske kulturscene.

22.04.2021 ANNA MARIA INDRIO MODTAGER FORNEM HÆDERSOMTALE I FORBINDELSE MED INTERNATIONAL ARKITEKTURPRIS

I forbindelse med sin nominering til WAN Female Frontiers Awards i kategorien ‘Contribution to Architecture Awards’, tildeles vores egen Anna Maria Indrio en ‘High Commendation’ for sit professionelle virke og imponerende oeuvre med følgende begrundelse af den internationale dommerkomité:

Anna Maria Indrio has made an incredible contribution to architecture and also advocated for better representation of women in the architecture profession. I suggest we discuss this submission because it raises a key point about what constitutes a contribution to architecture beyond simply producing buildings, and reminds us that we should look at this particular category in an expansive way.” Læs mere
her

.

.

.

16.04.2021 THE LIGHT GARDENER

Seneste skud på stammen fra magasinet RUM Interiør & Design bringer vores egen Poul Høilunds private bolig, der med sit eksperimentelle interiør pryder siderne i nærværende udgave med en fotoserie af Simon Baungård Thomsen.

Om lejligheden skriver redaktør og stylist Mille Collin Flaherty:
“Colours bloom like flowers under the dramatic light of Poul Høilund’s Copenhagen apartment. Approaching his home like a garden, the architect has drawn on the ancient Japanese concept of shakkei: using the existing scenery to compose your design. The result is an experimental and untraditional setting, aided by special furniture pieces made in close dialogue with a group of artists – and a home that, despite its modest size, appears larger than life.” Se mere her: IMG_2391. 

.

.

.

16.03.2021 ANNA MARIA INDRIO NOMINERET TIL INTERNATIONAL ARKITEKTURPRIS

Vi er utrolig stolte over, at vores egen Anna Maria Indrio er med i opløbet om WAN Female Frontiers Awards for hendes mangeårige professionelle virke, utrættelige dedikation og ikke mindst for de aftryk hun har sat på såvel den danske som den internationale arkitekturscene. Anna Maria er nomineret i kategorien ‘Contribution to Architecture’, der trækker tråde til hendes tid som partner i både C.F. Møller Architects og nu hos NORRØN. 

.

.

.

11.03.2021 DET MARITIME HUS MODTAGER MILLIONSTØTTE FRA REALDANIA

Realdania har netop bevilget 4 mio. kr. til visionen om et nyt hus, der skal danne fremtidig ramme om det unikke maritime fællesskab ved Bønnerup Havn på Djursland.                    

NORRØN har forud for bevillingen udarbejdet et projekt for foreningen ‘Det Maritime Hus’, som skal bringe denne vision et skridt nærmere realisering ved at fremkalde havnens særlige kulturmiljø. Projektet udspringer af et lokalt ønske om at styrke den rekreative brug af havnen ved at samle de mange forskellige aktiviteter i et nyt fleksibelt fælleshus, der udfolder sig som et naturligt mødested for både foreningens medlemmer, lokale borgere og besøgende.

Vi glæder os til det videre forløb og til at føre projektet ud i virkeligheden.

Projektet har opnået støtte som en del af Realdania-kampagnen Mødestedet, der har til formål at forløse yderområdernes potentialer ved at støtte udviklingen af bedre mødesteder i landsbyklynger. Læs mere om projektet og kampagnen her.

.

.

.

05.03.2021 A. P. MØLLER FONDEN DONERER 37,5 MILLIONER TIL SMK I THY

NORRØN A/S har for STATENS MUSEUM FOR KUNST og THISTED KOMMUNE udarbejdet prospektet, der fremkalder museets fremtidige drøm om at være et museum, der er til stede i hele Danmark med ambitionerne om at etablere en afdeling af SMK i Nordjylland.

Med støtten fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan en visionær ombygning af Doverodde Købmandsgård i Thy nu realiseres. Dermed får nationalgalleriet en permanent tilstedeværelse uden for København.

 Vi er enormt glade på SMKs vegne, ydmyge over for den flotte bevilling fra A.P. Møller Fonden og stolte over, at vores arbejde henover det sidste år har båret frugt. Materialet er udarbejdet i samarbejde med SPEKTRUM ApS og REGNESTUEN ApS. Læs hele pressemeddelelsen her. 


.

.

.

03.03.2021 DRØMME KRÆVER MOD – FREMTIDENS KYSTSIKRING SKAL VÆRE REKREATIV

I sidste udgave af fagbladet ARKITEKTEN, delte NORRØN et par ord om tegnestuens arbejde med det vi kalder dobbeltprogrammering af kystsikringsanlæg. En tilgang der er affødt af en virkelighed, der sætter vores kystnære byer og landskaber under stort pres.

Mens kystsikring de fleste steder landet over udelukkende tænkes som en teknisk udfordring, har vi som arkitekter og planlæggere en historisk mulighed for at styrke samfundsværdien af klimarelateret kystudvikling. En udvikling der tager udgangspunkt i at indtænke klimatilpasning som en rekreativ ressource, der kan understøtte de berørte områders iboende potentialer og bidrage til udvikling af eksisterende natur- og landskabsmæssige værdier til gavn for de bagvedliggende lokalsamfund.

Men denne historiske chance kalder også på mod. Modet til at turde drømme stort og visionært, til at turde løfte blikket og se mulighederne i at tænke i nye sammenhænge, der går ud over den verden, de enkelte sektorer er forankret i. Modet til at turde tænke i en skala, der er større end vanlig og som går på tværs af både fag- og kommunegrænser. Netop ligesom vandet og den nye virkelighed, vi alle sammen står over for.” – Marco Berenthz.

.

.

.

10.02.2021 MEDARBEJDERNYT

I sidste uge bød vi velkommen til intet mindre end fem nye kollegaer hos NORRØN.

Ann Christensen er arkitekt og en tidligere kending af tegnestuen. Som NORRØNs nye projektleder vil Ann stå i spidsen for projekteringen af Søbadet og bringe projektet et skridt nærmere fysisk realisering. Søbadet er et ud af flere delprojekter, som tegnestuen aktuelt udvikler under vores vundne konkurrenceprojekt COLD HAWAII INLAND sammen med SPEKTRUM.

I den anden ende af spektret byder vi velkommen til fire spirende arkitekter fra både Det Kongelige Akademi og Arkitektskolen Aarhus, nemlig Jonas Brandt, Lasse Hedevang Nielsen, Lucia Rosa Harder og Mikki Simonsen, der alle som tegnestuens nye praktikanter vil indgå i design og udvikling af tre igangværende projekter, som tegnestuen er engageret i i henholdsvis Danmark og Grønland.

En varm velkomst til alle fem!


.

.

.

25.01.2021 SENESTE NYT OM COLD HAWAII INLAND – VANDSHELTERS PÅ VEJ I THY

Endnu en glædelig nyhed fra THISTED KOMMUNE, hvor KYSTDIREKTORATET netop har givet tilladelse til opførelse af vores vandshelters beliggende på tærsklen til Limfjorden. De nye vandshelters, der inden længe skal placeres på tværs af byerne Agger, Doverodde, Vilsund og Amtoft er alle en del af flere rekreative kystnære spots, som NORRØN i tæt samarbejde med SPEKTRUM udvikler under det fælles vundne konkurrenceprojekt “STREGER I LANDSKABET”. Projektet er støttet af LOKALE OG ANLÆGSFONDEN.

.

.

.

20.01.2021 ÅSTRUP HAVE FÅR INTERNATIONAL OMTALE I WEBMAGASINET DESIGNBOOM

“amid the rolling landscape of rural denmark, NORRØN has added a modern twist to traditional farmhouse living. called ‘åstrup have’, the striking new building is divided between accommodation for the residents who live there and culinary facilities for visiting guests. the design draws from the region’s vernacular architecture and concepts 
of biodynamic food production and farm to table dining.” Lynne Myers, designboom.

.

.

.

18.01.2021 COLD HAWAII INLAND – ENDNU ET REKREATIVT SPOT PÅ VEJ MOD REALISERING

En god nyhed at starte 2021 med! Vores delprojekt under COLD HAWAII INLAND, Vandet Sø, har netop fået dispensation af FREDNINGSNÆVNET og er et skridt nærmere fysisk realisering. Vandet Sø i Thy er et ud af ti kystnære lokationer, hvor NORRØN sammen med SPEKTRUM ARKITEKTER under det fælles vundne konkurrenceforslag “STREGER I LANDSKABET” er i færd med at udvikle ny rekreativ kystinfrastruktur til vandsport og friluftsliv, der forbinder de rolige vande ved Limfjorden og Vesterhavet.

Projektet COLD HAWAII INLAND udføres for THISTED KOMMUNE og er støttet af LOKALE OG ANLÆGSFONDEN.

.

.

.

16.12.2020 ÅSTRUP HAVE PUBLICERET I STRÆKT INTERNATIONALT SELSKAB I MAGASINET WALLPAPER

“Bridging hints of tradition and contemporary design, this new farmhouse in the Danish countryside is the brainchild of Copenhagen-based architecture studio NORRØN” – Ellie Stathaki, Wallpaper.

03.12.2020 HOTEL ARCTIC – KANGIA BADET

Det største eksisterende hotel i Ilulissat – et centralt samlingspunkt for statsoverhoveder, klimaforskere, berømtheder og besøgende med sans for den storslåede natur – står over et nyt udviklingsspring grundet øget konkurrence og et større gæstepotentiale, der følger i kølvandet på den fremtidige udvidelse af Atlantlufthavnen. 

NORRØN er i den forbindelse udpeget af direktionerne fra både Hotel Arctic og Greenland Travel  til at føre hotellet ind i en udvikling, der med udgangspunkt i et nyt sæsonforlængelseskoncept skal bidrage til at opretholde hotellets førerposition.

I et strategisk forarbejde er hotellets indledende ønske om at fordoble overnatningskapaciteten blevet kortlagt sammen med potentialet til at skabe en ny rekreativ spaattraktion, Kangia Badet. Drømmen om Kangia Badet, der både vil danne grundlag for en helårssæson samtidig med at give noget positivt tilbage til lokalsamfundet i form af helårsjobs, er under udvikling.

23.11.2020 NORRØNs ASSOCIERET PARTNER ANNA MARIA INDRIO UDPEGET TIL AT UDDELE ARKITEKTFORENINGENS ÆRESPRIS

I fredags genoptog Akademisk Arkitektforening den gamle tradition med tildeling af Æreskalejdoskopet. Prisen tildeles traditionen tro offentlige myndigheder og institutioner eller private virksomheder og enkeltpersoner, der på inspirerende vis har arbejdet med arkitektonisk kvalitet til værdi for samfundet i forbindelse med et særligt vellykket bygge- eller byudviklingsprojekt. 

En indstillingskomité bestående af vores egen Anna Maria Indrio, Johnny Svendborg Andersen, Kristine Leth Juul og Martin Keiding kunne i den forbindelse løfte sløret for dette års uddeling af æresprisen, der tildeles Odense Kommune for det kommende nye, attraktive bilfrie område omkring Thomas B. Thriges Gade, der gennem en nedlæggelse af byens centrale trafikåre genforener byens historiske kerne. Læs mere om prisen her

19.11.2020 KALUNDBORG HØJBY

NORRØN er sammen med Rønnow Arkitekter udvalgt af Museum Vestsjælland til at udvikle en fysisk-strategisk helhedsplan for Højbyen i Kalundborg.

Højbyen i Kalundborg  rummer landets største samling af stenhuse fra middelalderen og bydelen fremstår således som et unikt kulturmiljø med en autentisk byplan og bygninger, der helt og delvist kan dateres til middelalderen eller som relaterer sig direkte til den middelalderlige byplan.

Ambitionen med projektet er at skitsere en helhedsplan og et idekatalog, der med afsæt i Højbyens historiske lag afsøger udviklings- og formidlingspotentialet for området som helhed med henblik på at styrke Højbyen som en samlet attraktion og destination i det danske oplevelses- og kulturlandskab. Helhedsplanen skal således både skabe et styrket oplevelsesøkonomisk fundament for kulturturismen som erhvervsindsats og som bosætningsindsats gennem en styrkelse af den lokale selvforståelse og stolthed over egnens særegne kulturhistorie.


Foto: Museum Vestsjælland

11.11.2020 ANDEN ETAPE AF COLD HAWAII INLAND TAGER FORM

Et glimt af det igangværende byggearbejde ved Synopal Havn i Thisted, hvor næste etape af vores projekt COLD HAWAII INLAND og THY CABLEPARK netop er ved at tage form. 

Den nye Cablepark der i disse dage opføres langs Synopal Havn er en del af i alt 10 indpassede kystnære nedslagspunkter for vandsport og friluftsliv udviklet af NORRØN i tæt samarbejde med SPEKTRUM, A&I Ingeniører og A1, der skal sammenkoble Vesterhavets aktiviteter på tværs af Thy med de rolige vande omkring Limfjorden.

Med formålet om at agere løftestang for kommunens bosætningspolitik gennem nye rekreative tilbud i hverdagen, afstedkommer COLD HAWAII INLAND også udbygningen af kystturismen, der kan tiltrække besøgende fra hele landet og dermed understøtte erhvervsudviklingen i lokalområdet. 

Projektet udføres for THISTED KOMMUNE og er støttet af LOKALE OG ANLÆGSFONDEN.


09.11.2020
NORRØN’s FOUNDING PARTNERS ADMITTED AS MEMBERS OF ICOMOS’ INTERNATIONAL CULTURAL TOURISM COMMITTEE (ICTC)

We’re pleased to announce that our founding partners, Poul Høilund and Marco Berenthz, have been admitted as endorsed expert members of the ICOMOS International Cultural Tourism Committee (ICTC)

With the main focus on addressing cultural tourism, the ICTC gathers a global network of heritage conservation and tourism professionals and academics by providing an international forum for dialogue under ICOMOS – an international organization dedicated to the conservation of the world’s monuments and sites that operates as a non-governmental organization associated with UNESCO. Its mission is to promote the conservation, protection, use and enhancement of monuments, building complexes and sites.

Earlier this year, Poul and Marco were successfully admitted to take part of ICOMOS Denmark.


05.11.2020 PRÆKVALIFICERET TIL CAMP NOW – BUILDING OUTDOOR CAPACITY

Et team bestående af NORRØN, Lars Bernhard Jørgensen, Robert C Spies og LandSyd er blandt de prækvalificerede rådgiverteams udvalgt af Dansk Kyst- og Naturturisme til at afgive tilbud på projektet CAMP NOW – BUILDING OUTDOOR CAPACITY.

CAMP NOW er et nyt udviklingsprojekt, der arbejder med at afsøge potentialerne for en naturbåren udvikling af en række udpegede campingpladser landet over – baseret på den enkelte campingplads’ stedbundne styrkepositioner.

Med afsæt i en teamets spidskompetencer inden for destinationsudvikling, fysisk planlægning, markedsforståelse og planlovgivning på tværs af landegrænser, søger projektet at skitsere nye fysisk-strategiske udviklingsgreb, der skal igangsætte en bæredygtig transformation af det danske campingprodukt. Læs mere om projektet her

29.10.2020 NATIONALT KYST- OG LYSTFISKERCENTER

NORRØN er sammen med JAC STUDIOS udvalgt af ASSENS KOMMUNE til at give et bud på et fremtidigt nationalt kyst- og lystfiskercenter i Assens. 

Assens havn står overfor et nyt udviklingsspring med transformation af byens nuværende industrihavn til et nyt attraktivt byområde. Samtidig blev Assens Kommune i 2018 udpeget på finansloven til at udgøre et centrum for en stor national satsning til formidling og udbredelse af kyst- og lystfiskeri i Danmark.

Med sin centrale placering i den nuværende DLG-kornsilo på havnefronten vil det nye kyst- og lystfiskercenter agere løftestang i et bredere byudviklingsperspektiv samtidig med at fremstå som et værdigt monument over industriens epoke, der trækker spor tilbage til byens lange industrihistorie. Læs mere om projektet her

25.10.2020 DAGBLADET BØRSEN KÅRER NORRØN SOM BØRSEN GAZELLE 2020

Vi er utroligt stolte og beærede over at kunne løfte sløret for vores udnævnelse til Børsen Gazelle 2020.

I mere end 25 år har Børsen kortlagt landets hurtigst voksende virksomheder, Børsen Gazeller, der henover en periode på fire år kontinuerligt har haft positiv vækst og samlet set mindst har fordoblet sin omsætning.

En stor tak til alle der har været en del af denne spændende rejse.

23.10.2020 NORRØN BIDRAGER TIL NY RAPPORT OM POTENTIALET I REKREATIV KYST- OG KLIMATILPASNING

Dansk Kyst- og Naturturisme har netop udgivet en ny rapport med titlen “Det rekreative potentiale i klimatilpasning af kysterne.” NORRØN har som rådgiver leveret store dele af indholdet til publikationen i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme samt et fagligt stærkt advisory board.

Rapporten belyser, hvordan samtænkning af klimatilpasning og rekreativ infrastruktur kan understøtte udviklingen af landskabelige værdier, den totale turismeoplevelse og bæredygtig lokaludvikling til gavn for både lokale borgere, besøgende, erhverv og naturen.

Arbejdet ligger naturligt i forlængelse af et længerevarende engagement hos NORRØN omkring store fremtidige investeringer i kysttekniske anlæg, der gennem dobbeltprogrammering kan udgøre en rekreativ ressource i udviklingen af det danske kystlandskab. 


Fotograf: Kenneth Armitzbøll

22.10.2020 NATIONALPARK VADEHAVET INVITERER NORRØN TIL AT GIVE INDBLIK I BÆREDYGTIG TURISMEUDVIKLING

Sammen med Syddansk Universitet og Friluftsrådet​ stiller Nationalpark Vadehavet​ skarpt på, hvordan turismen kan agere løftestang for langsigtet bæredygtighed. I den forbindelse er NORRØN’s partner Marco Berenthz sammen med en række centrale aktører indenfor turismeudvikling inviteret til at kaste lys over, hvordan vi håndterer overturismen samtidig med at værne om vores natur- og kulturmiljøer.

Vær med, når vi sammen med brancheorganisationer, interessenter og myndigheder diskuterer perspektiver, problemer og muligheder knyttet til turismeudvikling onsdag 11. november 2020 i Musikhuset Esbjerg​. Læs mere og tilmeld dig her.

16.10.2020 NORRØNs ASSOCIEREDE PARTNER ANNA MARIA INDRIO INDTRÆDER I KØBENHAVNS KOMMUNES BYPANEL

I september mødtes de nyudpegede medlemmer af Københavns Kommunes bypanel til en byvandring. Panelet er nedsat til at støtte stadsarkitekten og Teknik -og Miljøforvaltningen over en treårig periode i arbejdet omkring den fremtidige udvikling af København, herunder sikring af arkitektonisk kvalitet, samfundsmæssig værdi samt bedre inddragelse af omverdenen. Anna Maria Indrio er udpeget af Akademiraadet og indtrådte i juni 2020.  

Bypanelet samles to gange årligt og består af Anna Maria Indrio, Boris Brorman Jensen, Ellen Højgaard Jensen, Lars Autrup, Marianne Levinsen Nicolai Carlberg, Ole Schrøder, Rasmus Nørgaard,  Søren Nielsen og anføres af Københavns Kommunes stadsarkitekt, Camilla van Deurs.

13.10.2020 OUR NEW STUDIO FEATURED IN THE LATEST EDITION OF ARK JOURNAL VOL IV

A little while ago, Pernille Vest and Heidi Lerkenfeldt paid our new Copenhagen studio a visit. The result is this beautiful feature piece about the premises and architectural ethos informing our new territory for dreaming inside a former 1850s textile factory published in Ark Journal Vol IV.

Credits: styling Pernille Vest / photography Heidi Lerkenfeldt / words Karin Gråbæk Helledie / courtesy of Ark Journal.

08.10.2020 NORRØN ER UDVALGT TIL AT UDFORME ET NYT FREMTIDIGT KULTURHUS OG KUNSTHOTEL I AASIAAT, GRØNLAND

Grønlands yngste kommune, Qeqertalik, har med byen Aasiaat som udgangspunkt sat yderligere skub i ønsket om et nyt kulturhus, der både kan samle og forstærke områdets rige kultur- og foreningsliv og samtidig optage en del af det stigende turismeflow i kommunen.

NORRØN er i den forbindelse udvalgt til at sammentænke et nyt kulturkommercielt program, der i et samlet greb genbesøger den lokale forsamlingstradition og byens eksisterende foreningshus udsmykket med 21 af Per Kirkebys helt unikke værker som omdrejningspunkt for forsamlingen.  

Med en ambition om et nyt kulturelt fyrtårn i det spektakulære landskabelige kontekst i “de tusinde øers land”, skal det nye kulturhus dels fungere som et lokalt samlingspunkt og samtidig positionere Aasiaat og Qeqertalik som international destination.


Fotograf: Teit Jørgensen

01.10.2020 ÅSTRUP HAVE PÅ FORSIDEN AF MAGASINET LANDSKAB

Seneste udgave af magasinet LANDSKAB er netop landet med vores projekt Åstrup Have – en ny landbrugsejendom med biolandbrug og produktionsfaciliteter til fødevarer beliggende ved Haderslev Fjord, der indskriver sig i traditionen om det landlige Danmark og genfortolker den traditionelle slesvigske gårdtypologi.

Nærværende udgave af LANDSKAB tager læserne med på havevandring i et mangfoldigt spektrum af kulturhistoriske, arktiske og helt dagligdagsnære haver. I sin leder skriver ansvarshavende redaktør Christina Capetillo:

“Dette år er ekstraordinært. COVID-19-pandemien har skabt et øget fokus på det nære, og vi er blevet hjemme i sommer – i haverne, på tur i naturen, i byerne, hos hinanden. For at fejre og glædes over kraften og energien i det groede fokuserer dette nummer af Landskab på private haver.”

Projektet er indviet i 2020 og udført i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter.

25.09.2020 NORRØN ER UDVALGT TIL AT UDVIKLE DEN NYE STRATEGISKE UDVIKLINGSPLAN FOR KULTUR- OG TURISMEERHVERVET I NUUK

NORRØN er af Nuuk Kommunes lokaludvalg og Sermersooq Erhverv udvalgt til at stå bag en samlet plan for udvikling af bæredygtig turisme i forbindelse med de fremtidige investeringer i kølvandet på etableringen af den nye Atlantlufthavn i 2023.

Processen løber henover det næste år og har til hensigt både at idégenerere de fremtidige udviklingstiltag for kultur-og fritidslivet på den ene side og den private turismesektor på den anden for at sammentænke de synergieffekter, de to sektorer kan skabe for hinanden.

Planen, der tager afsæt i udviklingsprincipper for bæredygtig destinationsudvikling, skal udstikke en fælles langsigtet retning for både kommune, turismeerhvervet og aktører indenfor kulturlivet med henblik på at udvikle Nuuk til en attraktiv helårsdestination for både besøgende og lokale borgere.

Projektet vil udover den strategiske udviklingsplan for hele Nuuk også rumme designet for den næste etape af kystpromenaden, hvorfra en række udsigtspunkter til hvaler og nordlys er mulige. Udviklingsplanen er desuden støttet af Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og med sparring fra Lokale- og Anlægsfonden.

18.09.2020 NORRØN ER PRÆKVALIFICERET TIL COAST 2 COAST CLIMATE CHALLENGE: THYBORØN KANAL OG VESTLIGE LIMFJORD

Et team bestående af SWECO, NORRØN og REALISE er blandt de tre prækvalificerede rådgiverteams udvalgt til at afgive tilbud omkring klimatilpasning af Thyborøn Kanal og Vestlige Limfjord. Projektet er en del af det ambitiøse EU-projekt Coast 2 Coast Climate Challenge og skal give et bud på, hvordan udsigten til stigende stormflodsvandstande i den vestlige Limfjord håndteres.

Teamet kombinerer multidisciplinære kompetencer inden for klimatilpasning, destinationsudvikling og samfundsøkonomiske beregninger som afsæt for, hvad der i vores optik er første spadestik til næste generation af kystsikringsprojekter – version 2.0.

Projektet er forankret på tværs af kommunerne Thisted, Morsø, Vesthimmerland, Skive, Holstebro, Struer og Lemvig, der sammen med 7 forsyningsselskaber omkring den vestlige Limfjord er gået sammen om en fælles løsning. Læs mere om projektet her.

07.08.2020 GEOPARK – DET SYDFYNSKE ØHAV

NORRØN er udvalgt til at udarbejde en strategisk udviklingsplan for Geopark Det Sydfynske Øhav.

Kommunerne Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland har siden 2017 været i dialog med UNESCO Paris om at blive certificeret UNESCO. Den nye UNESCO Geopark certificering skal danne grundlag for et intensiveret samarbejde kommunerne imellem i arbejdet omkring formidling af geologien og det druknede istidslandskab, som både under og over havets overflade udgør det særlige landskab.

Det Sydfynske Øhav er idag allerede i danskernes bevidsthed, og ambitionen med projektet er at udstykke retningslinjerne for en samlet destination, der dels skal forstærke områdets særlige styrkepositioner og samtidig positionere Geoparken som international attraktion i verdensklasse.


Fotograf: Mikkel Jézéquel / Geopark Det Sydfynske Øhav

01.04.2020 NORRØN PARTNERS TO TAKE PART OF ICOMOS DENMARK
NORRØN’s founding partners, Marco Berenthz and Poul Høilund are proud to have been admitted members of ICOMOS Denmark.

ICOMOS acts as UNESCO’s expert body on issues relating to the conservation of cultural environments in relation to the World Heritage Convention. ICOMOS Denmark is the Danish National Committee under the International Council on Monuments and Sites. ICOMOS is a worldwide organization whose members work professionally for the preservation of the cultural and natural heritage in terms of buildings, historic cities, cultural landscapes and archaeological monuments. Denmark currently has 10 topics on UNESCO’s World Heritage list. Read about ICOMOS here.


16.12.2019 COLD HAWAII INLAND FÅR BEVILLING PÅ 10 MILLIONER KRONER
Lokale og Anlægsfonden har besluttet at støtte vores projekt Cold Hawaii Inland med en bevilling på 10 mio. kr.

NORRØN projekterer i samarbejde med SPEKTRUM det fælles vundne konkurrenceforslag “STREGER I LANDSKABET”, der indebærer etableringen af en række rekreative faciliteter til forskellige former for vandsport og friluftsliv ned langs Limfjorden. THISTED KOMMUNE, den ambitiøse bygherre, er med bevillingen rykket et skridt tættere på visionen om at gøre deres lange kystlinje og fjordens vand til den rekreative legeplads og unikke kystdestination, som de har potentiale til. Projektet har til formål både at styrke BOSÆTNINGEN i lokalområdet gennem nye rekreative muligheder i hverdagen samt at understøtte ERHVERVSUDVIKLINGEN gennem udbygningen af kystturismen med nye faciliteter, der kan tiltrækker gæster udefra. Vi takker for generøsiteten, det gode samarbejde og den faglige sparring, der alt sammen er med til at løfte projektets kvalitet. Læs mere her.

01.09.2019 NATURPARK ÅMOSEN HAR VALGT NORRØN SOM RÅDGIVER

I forbindelse med Nordeafondens flotte bevilling på 11 millioner, til projektet “Nye veje i Naturpark Åmosen”, skal NORRØN henover de næste 3 år bl.a. udvikle en samlet identitet for området, skabe en ny plan for Naturparkens infrastruktur samt udvikle nye landskabsikoner i området. Arbejdet sker sammen med Naturparkens egne folk og forskere fra Roskilde Universitet. Projektet samler lokalsamfund, forskere, lodsejere og serviceudbydere og skal gøre det let og attraktivt for gæster at komme helt ud i landskabet og opleve Vestsjællands unikke landskab, som rummer skatte fra jægerstenalder til vikingetiden.

”Naturpark Åmosen er stor natur og vigtig kulturhistorie, som endnu flere nu får mulighed for at opleve. Vi håber, at samarbejdet mellem lokalsamfund, lodsejere og serviceudbydere vil udvikle Vestsjælland til et samlet naturrekreativt oplevelsesområde til glæde for områdets beboere, turister og erhverv,” Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden. Læs mere her.